Telting på Håøya

06 Rutebåten Ankommer Håøya (1)

I august dro jeg med pappa og lillebroren min, Julius, til Håøya. Det er like ved Nesodden. Vi dro dit med rutebåten fra Fagerstrand. Det tar bare ti minutter. Fra brygga gikk vi en kort tur til Sagbukta. Vi fant en stor gresslette hvor det er fint å bade. Vi fant en teltplass rett ved vannet med utsikt mot fjorden. Det er både vann, do og grill der.

Vi gikk på tur sydover over den store åsen på Håøya. Det er ikke lov å plukke planter der fordi det er et naturreservat. På toppen fant vi en postkasse med en turbok man kan skrive i. Vi fant også mange spor fra militæret som har hatt base der for ca. hundre år siden. Fra sydsiden kan man se Oscarsborg og Drøbak. Der fant vi bunkerser og kanonstillinger. Vi så en plakat som forklarte at det er havørn som hekker på Håøya, men vi så den ikke. Vi så mange blomster og sopp. Siden vi var tørste, spiste vi blåbær.

Etterpå badet vi ved teltplassen. Lillebroren min så inn i en sprekk i fjellet. Der så han to øyne som stirret tilbake på han. Det viste seg å være en padde. Vi kalte den Tore. Vi lokket Tore ut av sprekken, men da vi skulle holde han begynte han å tisse på oss. Så satte vi han tilbake.

Om kvelden lå vi på svaberget og så på skyene og den vakre himmelen. Da fikk vi øye på to ørner som fløy høyt under skyene.

06-Håøya_skytterstilling
Håøya skytterstilling

Fakta om Håøya

  • navnet Håøya betyr «den høye øya».
  • er den høyeste øya i Oslofjorden (229,4 m.o.h.).
  • er den største øya i Indre Oslofjord.
  • har blitt brukt som militærbase.
  • På Håøya var det en sprengstoffabrikk i gamledager.
  • Man kan klappe geiter om man er heldig.
  • Man kan se havørn om man har flaks.