Royal Rangers Nesodden kom på en sterk 2. plass i Royal Shield 2023

04 Bilde Nr. 1

Årets høydepunkt for speiderne i Royal Rangers Nesodden var deltakelse i Royal Shield. I år ble konkurransen arrangert i Haugesund. Der konkurrerte vi mot speidere fra Harestua, Moi, Haugesund og Bergen, som alle kjempet tappert om det gjeve trofeet.

Alltid beredt!

Veien til suksess for Nesodden-speiderne var lang, enda lenger enn de ti timene det tok å kjøre fra Fjellstrand over Haukelifjell til Haugesund. Siden i fjor høst har vi trent hardt for å mestre en lang rekke øvelser som inngår i konkurransen. Her kreves både mentale og fysiske ferdigheter. Under høstens og vårens forberedelser har vi blant annet styrket kunnskapen om naturen og allemannsretten, øvd på knuter, surringer og førstehjelp. Vi har laget mat på bål og blitt godt kjent med Bibelen. Alle i gruppa er gode på noe, men alle kan ikke være best på alt. Spørsmålet, og den største testen av alt, var derfor hvor flinke RR Nesodden ville være til å samarbeide og støtte hverandre som et lag under konkurransen.

Fellesskap

Selv om vi ankom Haugesund med konkurranseinstinktet i høygir, tok det ikke mange minutter å innse at motstanderne var de samme gode vennene fra tidligere samlinger. Så snart teltleiren var satt opp, blandet troppene fra ulike deler av landet seg. Vi fant på morsomme ting sammen som bading, fisking, grilling og ringo-spilling. Om kvelden var det leirbål med underholdning, sang og bønn. Vi ønsket hverandre lykke til med konkurransen og gikk til sengs fast bestemt på «å høre, lære og gjøre mitt beste i alt!» slik mottoet til Royal Rangers lyder.

Kampen om skjoldet

For å kunne heve trofeet til slutt skulle vi gjennom følgende prøvelser over tre dager:

  • Utstyr, verktøy og sikkerhet – test av kunnskap om sikkerhet, hugging av ulike typer ved.
  • Natur og knuter – gjenkjenne blomster, trær, fisk og sopp fra norsk natur; lage ulike knuter.
  • Primitiv matlaging – tenning av bål og koking av egg på bålet.
  • Pioner – konstruere stativ til hengekøye ved bruk av surringer.
  • Kunnskap om speiding og Bibelen – svare på spørsmål som ble trukket på lapper.
  • Kommunikasjon og promotering – lage reklamefilm for RR-speiderne.
  • Orientering – med kart og kompass i ukjent terreng.
  • Kanostafett – med padling i alle retninger.
  • Førstehjelp – behandling av skade.

Det var også muligheter til å skaffe seg bonuspoeng gjennom tilleggskonkurransene treretters-matlaging, sceneunderholdning og ringo-turnering.

Sterke på samarbeid

RR Nesodden kjempet tappert og viste seg jevngode med de andre i blant annet vedhugging, naturkunnskap og matlaging. Virkelig imponerende var kanoferdighetene våre der vi viste styrke og samarbeid ved å manøvrere oss frem til en over ett minutts seier i konkurransen. Også ringo-turneringen gikk vi seirende ut av. Underholdningsinnslaget (en sang om grilling) høstet stor applaus og ble en hit som skaffet oss verdifulle ekstrapoeng.

Om det var hengekøyestativet som kunne vært mer solid eller førstehjelpen som kunne vært mer effektiv vites ikke, men til slutt var det RR Moi som stakk av med seieren og vandreskjoldet, med RR Nesodden på en fin-fin 2. plass. Vi er strålende fornøyd med resultatet, den beste plasseringen til RR Nesodden i Royal Shield noensinne! Viktigst av alt var at vi viste oss best på samarbeid når det gjaldt som mest!