Turgåere og dugnad

I skrivende stund ligger jeg i hengekøye på Tjernsbråten omgitt av speidere, men også omgitt av noen andre tøffinger som trosset det dårlige værvarselet og ble med oss på en natt i naturen. Så i dag har vi fått noen nye venner, vi har lekt med zipline og prøvd oss på øksekast og livline. Alt i alt en koselig dag på Tjernsbråten.

Elisabeth-Belsten
Elisabeth Belsten

Og det er nettopp Tjernsbråten jeg tenker mest på når jeg hører «Sammen skaper vi det gode liv». Denne koselige røde hytta midt på Nesodden som så mange har et forhold til. Det er nemlig en god del innsats som må til for å drifte speiderhytta, men her kommer virkelig kommunens motto til sin rett: SAMMEN skaper vi det gode liv.

Når vi har dugnader på speiderhytta er det ikke uvanlig at turgåere på dagstur blir med og jobber. Selv spreke ungdommer og voksne på løpetur forbi stopper og tar i et tak. Om det er trær som er falt, benker som skal snekres eller vegger som skal males. Og når vi har manglet noe på speiderhytta og jeg har spurt i lokalmiljøet, har vi alltid fått det vi har trengt, og ofte fra (for meg) helt fremmede, men gavmilde mennesker. Når jeg er på Tjernsbråten en helg, er det også veldig vanlig at det kommer folk som gjerne vil ta en titt innom. Da kommer det gjerne morsomme historier og minner fra tidligere tider, og jeg har mange ganger tenkt at vi burde skrevet ned disse historiene og hatt dem lagret på hytta.

I fjor sommer fant vi ut at speiderhytta vår sårt trengte et nytt strøk med maling. Vi begynte da å leie ut hytta for å få penger til maling. Det var både lokale familier, lokale skoleklasser, men også familier og speidere fra andre steder enn Nesodden som hadde fått øynene opp for vår lille perle midt i bygda vår. Det er jo tross alt ikke mange steder du finner overnatting, badevann, toalett og en koselig og rolig skog bare én time fra Oslo.

Maling ble så kjøpt inn, og vi hadde så vidt begynt å male en lørdag formiddag, da det kom noen som egentlig var på skogstur som sporty ble med på en impulsiv maledugnad. Det var både unge og eldre som brettet opp ermene og ofret lørdagsturen. Sånne mennesker imponerer meg veldig, og det gjør at jeg har stor tro på fremtiden til Nesodden som en inkluderende og bra kommune å leve i. Vi er så heldige her ute som har så mye skog og friarealer, og jeg synes nesoddfolket bare blir flinkere og flinkere til å bruke skogen. Nå må nok undertegnede legge fra seg mobilen og få seg litt søvn. I morgen håper vi nemlig på mange besøkende her på Tjernsbråten, og vi skal ha både vafler, toddy og litt speidergøy klart. Vi gleder oss til besøk av både nye og gamle turgåere, og hvis dere møter noen frivillige på deres vei som trenger litt hjelp, så håper jeg dere også bretter opp ermene og tar i et tak. For det er kun sammen vi skaper det gode liv. Over og ut fra Elisabeth i hengekøya på Tjernsbråten.