Glede og …

Søndag i september, skyene fra i formiddag er ikke lenger å se, solen skinner nå fra en klar blå himmel. Jeg nyter dagen og jeg kan gjøre akkurat det jeg ønsker.

Jeg tenker litt på Opptur som jeg tror kan glede mange lesere. Det er mye positivt og opplysende stoff å lese denne gang. Det å spre de gode historiene og det å spre nytt om det gode som skjer, det blir viktigere og viktigere.

Det mangler ikke på katastrofestoff i mediene for tiden. Da er det viktig i lokalmiljøet og blant venner å fremheve det som er samfunnsbyggende og godt. Hvis vi kan lage et godt lokalsamfunn er mye gjort. Verden består av utallige små lokalsamfunn.

Samtidig som mange har mye å glede seg over, er det ikke bestandig slik for alle. Noen bærer på en sorg, en stor smerte dypt i hjertet som ikke nødvendigvis synes på utsiden. Noe kan ha gått utrolig galt, noen kan ha fått en alvorlig eller uhelbredelig diagnose, noen kan bære på en sorg over å ha mistet en som sto dem nær. Det finnes faktisk verre ting enn å komme for sent til båten, selv om det er irriterende nok.

Blant leserne av Opptur er det ganske sikkert flere som bærer på en stor smerte. Noen som har behov for dypere samtaler enn samtaler om vær og vind og om det som kan kjøpes for penger. En jeg kjenner sa etter en krevende periode: «Jeg måtte kutte ut det som var overfladisk og satse på det som igjen ga meg fotfeste.»

I sommer kom jeg over en plakat på en oppslagstavle i en nærbutikk i Troms. Det sto: «Ber du alene? Målselv Misjonskirke inviterer deg…» Jeg har tenkt mye på den plakaten. Det var noe med ordene «Ber du alene?» som berørte meg.

Det å dele liv med andre mennesker og Gud kan være en god ting, spesielt når det blåser «nordavind fra alle kanter». Det kan være krevende å gjøre seg sårbar, men det kan løse mye for oss.

I Forkynneren kapittel 3 står det: «Alt har sin tid, det er en tid for alt som skjer under himmelen […] en tid for å gråte, en tid for å le, en tid for å sørge, en tid for å danse.» Noen ganger søker vi etter noen som kan gi oss hjelp, andre ganger er det vi som kan være til hjelp. Men uansett, det å lese Opptur blir sjelden feil!

Med ønske om en god høst og et rikt liv!

Alf Edvard Berggren
Redaktør