Panten en viktig del av innsamlingen

Aksjon Søppelberget samler inn penger til humanitært arbeid. Gjennom dette bladet prøver vi å fortelle om vårt arbeid, og om vår innsamling. Vi forsøker å nå ut til folk om at selv små beløp kan bli til stor hjelp.

Pengene som samles inn går uavkortet til nødhjelpsarbeid, og ingen provisjon eller administrative kostnader spiser av det som er gitt. Helt siden 2010 har vi hatt faste givere som har gitt oss ett budsjett vi arbeider etter. Selv om behovene er store, prøver vi etter best evne å hjelpe så mange som mulig med det vi har. En stor hjelp har vært nyttårskonsertene og julemarkedene i Pinsekirken.

For noen få år siden satte vi opp postkasser i tre forskjellige butikker på Nesodden. Dessverre er det ikke alle butikker som har anledning til det. De vi har finnes på Joker Fjellstrand, Kiwi Flaskebekk, og Coop Ekstra Skoklefall. Vit at alle pantelappene som doneres utgjør flere tusen kroner i løpet av året, og gir oss mulighet til å bevilge penger til positive tiltak for de fattige barna.

Barna vi hjelper og deres familier lever marginalt, og vår hjelp i området er faktisk et livreddende tiltak. Det vil gå generasjoner før man ser store endringer på fattigdomsproblematikken, men for disse få som får hjelp er det som å vinne i lotto.

Det siste året har postkassen for pantelapper på Coop Ekstra vært bortimot tom. Til å begynne med var det godt med penger i alle de tre kassene, men plutselig ble det brått slutt på kassen ved Coop Ekstra. Ikke trodde jeg at folk ville synke så dypt at de stjal fra innsamlingen til de fattige. Dessverre tok jeg feil.

Jeg tok et par pantelapper og skrev: «Denne er stjålet fra Aksjon Søppelberget sin pante kasse». På den andre skrev jeg: «Hvordan kan du stjele fra de fattige?» Begge disse lappene ble borte, sikkert sammen med flere. En skjult åpning i kassen var nok til å fiske ut lappene. Jeg kjente at jeg ble ganske lei meg. At noen ønsket å ta fra de fattige ble for meg ubegripelig. Et arbeid ble gjort med postkassen, og den er nå tettet og sikret. Jeg håper tilskriften på pantelappene har gitt den eller de som stjal noe å tenke på. 

«Pant alt alltid» er slagordet til Infinitum. Det er en god oppfordring. For dem som har problemer med å bringe panten til butikken, kan vi være behjelpelige. Vi gjør et forsøk med hentetjeneste. Send SMS eller ring 412 36 322 og meld deg på hentetjenesten. Det må være minimum en full sekk med pant, og vi opererer med en hentedag i måneden.

Pant alt alltid! Ditt bidrag hjelper!