Kveldskirka Ungdomskafé – en enkel kafé å samles i

Interiørbilde fra kaféen i Pinsekirken.

Lukten av stearin slår imot meg når jeg kommer inn. Bylarmen forsvinner. Øynene vender seg langsomt til det dempede lyset. Jeg slår meg ned på en trebenk. Hviler slitne ben.

Tenner et lys for noen der hjemme. Sitter noen minutter i stillhet. Før jeg på ny vender tilbake til den livlige verden utenfor.

Et slikt rom har vi lyst til å skape på Nesodden:

En hvileplass.
En møteplass.

Helst skulle vi hatt døgnåpne kirker i hver bygd. Kanskje blir det slik en gang?

På fredagskveldene

Vi begynner i alle fall med det vi har valgt å kalle Kveldskirka Ungdomskafé.

Dette er noe kirkene på Nesodden står sammen om. Vi har fem flotte kirker. I fire av disse vil vi tilby åpen kirke på fredagskveldene. I første omgang i et begrenset tidsrom, på ett sted av gangen. Med ungdom som målgruppe. Så får vi se hva vi får til etterhvert. Og hva det er ønske og behov for. 

Hva gjør man i en åpen kirke? Ikke så mye, egentlig. Det er litt av poenget. Det kan være godt å komme et sted og BARE VÆRE. Ingen forventninger. Ingen krav. Ikke så mye som skjer.

Du kan komme når du vil. Sitte ned. Lytte til musikken som spilles.
Tenne et lys.
Bli lenge.
Bli litt.
Be en bønn.
Gå når du vil.
En enkel kafé å samles i.

I tillegg til åpent kirkerom tilbyr vi et åpent kaférom. Hit kan du komme alene. Eller sammen med noen. Det er voksne til stede, som gjerne slår av en prat. Og noe godt å drikke og spise. 

VELKOMMEN!

Den norske kirke, Misjonskirken og Pinsekirken står sammen om Kveldskirka Ungdomskafé.

Ansatte og frivillige fra hver av kirkene bidrar for å få dette til. Noen stiller som musikere, andre som tilstedeværende i kirkerom og kaférom. Har du lyst til å være med å bidra, ta kontakt med en av kirkene!

«Sammen skaper vi det gode livet», sier vi på Nesodden. Vi håper Kveldskirka Ungdomskafé kan være med å bidra til det.

Av årsaker alle kjenner til vet vi ikke når vi kan ønske velkommen til Kveldskirka Ungdomskafé. Følg med på sosiale medier, kirkenes hjemmesider og plakater for informasjon om åpning!