Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen

Når du sitter og leser dette Opptur har det allerede gått over ett år siden koronapandemien kom til Norge, og landet ble stengt ned den 12. mars 2020. Det er en dato mange vil huske i tiden fremover. Hvem av oss hadde trodd dette?

Det var bare noe som skjedde i land langt unna trygge Norge. Men slik var det ikke denne gangen. En uvirkelig tilstand, noe vi som lever nå aldri hadde opplevd før. Når noen fra helsemyndighetene snakket om at dette kunne vare et år eller mer, tenkt i alle fall jeg at så galt kan det vel ikke bli. Men slik har det blitt. Selv om vi ser en ende på det nå etter at vaksinasjonen har startet, er mye fortsatt usikkert og flere av restriksjonene fortsatt i virksomhet. Men tross alt så er vi utrolig heldige som bor i Norge under denne pandemien. De vi hjelper i Bulgaria har det mye, mye verre.

De fleste av oss har varme hus som vi kan gå inn i når kulden setter inn. Har romfolket det? Nei, de fleste bor i enkle kalde skur, mange sammen på trange rom.

De fleste av oss har en jobb å gå til, selv om mange det siste året har vært på hjemmekontor, og noen også har blitt permittert. Men vi lever i et velferdssamfunn tross alt. Hva har romfolket å gå til? De ble strengt bevoktet av myndighetene, fikk ikke slippe ut av området og ble beskyldt for å ha ført med seg smitten til befolkningen i området rundt.

Vi har hele tiden kunnet gå i matbutikken så sant vi ikke er syke eller er i karantene. Vi må bare ta på oss munnbind og sprite hender. Romfolket slapp i starten av pandemien ikke ut fra området dersom de ikke hadde med en handleliste over hva de skulle kjøpe og penger til å betale med. Men hvor skulle pengene komme fra når de ikke fikk gå på jobb utenfor området?

Vi kan ringe til fastlegen dersom vi blir syke, få tatt koronatest og få god sykehusbehandling dersom det skulle trenges. Men som vi vet har ikke helsevesenet klart å redde alle. Hva har romfolket av slike goder? Svært lite. Mange har hatt det veldig vanskelig i denne perioden, og flere har måttet gi tapt.

Livet er ikke rettferdig, og du og jeg kan ikke hjelpe alle, men både du og jeg kan hjelpe noen! Aksjon Søppelberget har i denne perioden samlet inn ekstra penger for å kunne dele ut mat til flere familier. Dette har blitt mottatt med stor takk fra de som lite og ingenting har. 

VIL DU VÆRE MED Å BIDRA TIL AT ENDA FLERE ROMFAMILIER FÅR ET VARMT MÅLTID MAT OM DAGEN? I SÅ FALL, EN STOR TAKK FRA HJERTET!