Årets kamp om vandreskjold

Det er tidlig fredag kveld en helg i slutten av mai. 17 speidere og fire ledere er spente og forventningsfulle. Vi skal til Degernes i Østfold på en nasjonal camp for Royal Shield.

Royal Shield er en camp hvor speidere kommer sammen for å kjempe om vandreskjoldet.

Det er speiderkunnskap det konkurreres i, slik som kart og kompass, førstehjelp, knuter, matlaging, bygging, kanopadling og sosial kompetanse.

Google Maps viser oss den raskeste vegen – og den med mest svinger. Jeg drømmer tilbake til tiden med papirkart og NAF-boka.

Gutta prater ivrig om tidligere camper, og lurer på om de vil se igjen mange fra Camp Nordic i fjor sommer. «Husker du da vi..?» Mange fine opplevelser deles, og forventning henger i lufta.

Endelig er vi fremme, og vi ser et ypperlig sted for speidercamp. Da gjelder det å komme i gang, få opp lavvoene og fanen vår som viser at vi er RR-Nesodden. Noen regnbyger drar forbi, men fra lørdag morgen bedret været seg betydelig.

Lørdagen går i ett med konkurranser, mat og noen korte hvilepauser før dagen avsluttes med leirbål og konsert. Da er det deilig å krype ned i soveposen og lade opp til de siste øvelsene på søndag formiddag.

Dette året var det Haugesund som fikk med seg vandreskjoldet hjem. Nesodden nådde ikke helt opp, men vi var veldig fornøyd med egen innsats. To intense døgn med mange gode opplevelser og nye venner var status.

Neste sommer er det Eurocamp i Sveits som venter RR-Nesodden.