Sommerleir i Norge!

Aksjon Søppelberget Leir

Sommeren 2023 var første gang vi arrangerte sommerleir oppe i fjellet. 24 barn, fra 9 til 18 år var med oss. Vi hadde mye moro og latter, men også vanskelige situasjoner og utfordringer som vi lærte av. Vi takker Gud for den fantastiske tiden vi fikk ha sammen. Vennskapet vokste og barna lærte å støtte hverandre som en familie, skriver Roxana i en hilsen.

Caroline og Debbie Johansen ble inkludert i familien veldig raskt, og mange tårer rant da de dro hjem. Den siste dagen skjedde noe uventet. Vi fikk en video-melding fra Leon Johansen som avsluttet sin hilsen med et spørsmål: «Hva med å arrangere leiren neste sommer i Norge?»

Wow! Er det egentlig mulig for oss? Hvordan skal vi komme oss dit? Ja, spørsmålene fra barna var mange. Ingen av dem hadde egentlig mot til å drømme om det, men fra det øyeblikket så det ut som planen skulle bli virkelighet. Ren lykke!

Så i sommer kommer det til å skje noe som de herlige jentene våre aldri hadde trodd ville være mulig. En leir i Norge! Spørsmålene begynner nå å endre seg: Hvordan er det der, er det for kaldt? Hvordan er menneskene der, er jeg velkommen? Er det greit for meg å ta fly? Er jeg verdig til å reise til dette landet?

Diana, en 14 år gammel jente, fortalte meg at hun fortsatt ikke kan tro det som skjer. Hun sovner med disse tankene i hodet om kvelden, og når hun våkner om morgenen er tankene der fortsatt.

Av 24 barn kan bare 10 dra til utlandet. Ikke fordi vi ikke vil at alle skal være med, men på grunn av deres svært kompliserte familiesituasjon. Av disse 10 jentene har kun én vært i utlandet før. De andre kan bare forestille seg hvordan det er å fly. Selvtilliten og selvfølelsen begynner å vokse hos dem alle. De er overrasket over hvordan Gud svarer på bønn og kan forvandle drøm til virkelighet.

Tur i august

Europa i Fokus melder at turen blir fra 6. til 10. august. I skrivende stund er ikke programmet klart. Derfor vil Aksjon Søppelberget komme med mere informasjon senere. Vi håper det blir mulighet for at noen av våre faste givere og andre får møte ungdommene – og Marius og Roxana.


Hjelp til bostedsløse

Aksjon Søppelberget

Marius og Roxana hjelper også bostedsløse, og her kan du lese hva de forteller om en av dem.

Han er ingeniør og kjører alle typer bil eller lastebil. Han var gift og hadde også en sønn. Nå er han hjemløs. Han mistet familien, mistet huset, mistet alt på grunn av spilleavhengighet. Vi har kjent ham i mer enn 10 år. Han kommer og går. Denne uken kom han tilbake igjen. Før vi serverer måltidet ønsket han å fortelle noe til oss alle om livet sitt. Wow, det ble følelsesladet for oss. Det var som Gud sa til oss: «Jeg ser deg, jeg kjenner deg, ikke gi opp!»

Han fortalte at han hadde en forferdelig spilleavhengighet:

– Jeg har prøvd å bli kvitt den mange ganger, men faller igjen og igjen. Men jeg er så glad for at jeg kjenner dere begge. Jeg vet at dere har plass for meg og støtter meg hver gang jeg kommer. Jeg er langt nede igjen nå. Jeg leide en leilighet en kort periode, men jeg mistet alt jeg hadde tjent og huseieren kastet meg ut. Jeg sover i parken igjen nå, og jeg har ikke sett sønnen min på lenge. Jeg trenger Gud, for jeg vet at han kan gjøre et mirakel for meg. Gud helbredet sønnen min som måtte ta en åpen hjerteoperasjon bare noen uker gammel. Legene fortalte oss at han kom til å dø. Han helbredet også meg da jeg var i en bilulykke og lå i koma i flere uker. Jeg er så skamfull. Vær snill og be for meg. Det er dette jeg trenger, mer enn mat., sa han.