Roxanas tanker omkring jul

Julelunsj For Hjemløse

Denne julehilsen er skrevet av Roxana Dancovic som sammen med sin mann Marius driver hjelpearbeidet som Aksjon Søppelberget støtter i Romania.

Tiden flyr, og dette året er nesten over nå. Julen står for døren, og i vårt sinn og hjerte er de ensomme fra sykehjemmene, de fattige barna som ikke opplever glede, kvinnene fra fengselet som savner barnas klemmer og smil på juledagen, hjemløse gutter som ikke har noen familie som ønsker dem velkomment hjem – eller har noe hjem. For dem er vi familie.

Noen sa en gang til meg: «Hele livet har jeg vært imponert over de smarte gutta, men nå er jeg imponert over snille mennesker. De som løfter opp en person fra bakken, de som deler brødet sitt med andre selv om det er det siste brødet de har, de som bringer glede inn i et trist og ensomt hjerte. For jeg har møtt smarte gutter, og de var så slemme.»

Å, så sant!

Elie Wiesel, en amerikansk forfatter født i en jødisk familie i Romania og en holocaust-overlevende, sa: «Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, men likegyldighet». Og denne uttalelsen ble mottoet for vår tjeneste.

Et godt hjerte. Det er dette vi ønsker å bygge i våre barns hjerter, vennlighet, et tjenerhjerte, kjærlighet til Gud og kjærlighet til andre. Vi ønsker å lære dem hvordan de skal gi, ikke bare motta.

Bibelen sa: «Lær opp et barn i veien det skal gå; selv når han er gammel, vil han ikke vike fra det.» (Ordspråkene 22:6)

Vi har lært, etter å ha jobbet med barn i flere år, at de ikke trenger mye for å være lykkelige. Bare et smil og en brødskive er mer enn nok.

Vi møtte ei lita jente som heter Maria for mange år siden, på gata i Ploiesti. Hun sov i parken med sin mor og hadde alltid klær som var for store for henne, voksne klær. Men den vinteren, da vi møtte henne for første gang, var hun så glad fordi hun hadde en brødskive å spise. Jeg glemmer aldri det smilet. Det berører fortsatt mitt hjerte.

Hvert år er barna våre klare til å gå på julebesøk, for å leke med barn, klemme de ensomme på sykehjemmet og gi mat til de hjemløse så de får et smil om munnen.

Nå vet jeg at alt vi trenger å gjøre er å elske menneskene rundt oss, og Gud vil gi oss det vi trenger for å få dem til å smile på juledagen.