HalloVenn!

Hallo Venn Muffins Kunst.

I flere år har det vært arrangert «HalloVenn» i Misjonskirken på Alværn. De siste to årene har Misjonskirken og Pinsekirken stått sammen om arrangementet som i løpet av et par timer denne høsten ble besøkt av 150 barn, foruten foreldre og besteforeldre! Hva er så dette for et arrangement?

Glede hverandre

Gjør du et kjapt søk på «HalloVenn» kommer det opp mange tusen treff fra hele landet.

Nettsiden til HalloVenn-Norge forteller at den første HalloVenn-festen ble avholdt på Hamar i 2007. Siden den gang har mange latt seg inspirere til å invitere nabolagets barn til et morsomt, trygt og inkluderende alternativ til Halloween: «Vi tror at Norge kan bli et bedre sted å leve for alle. Gjennom HalloVenn ønsker vi å løfte opp enkle prinsipper. La oss være gode mot hverandre, bry oss om hverandre. Begynn å si hei og smil til dem du møter. Det vil garantert være med å gjøre dagen bedre for de du møter. HalloVenn setter fokus på det gode, det trivelige, det hyggelige. La oss sammen glede hverandre.»

En runde i og rundt kirkelokalene tirsdag 31.oktober overbeviser meg om at mange vil si seg enig i uttalelsen fra HalloVenn-Norge. Her er det glade barn og voksne som boltrer seg i morsomme aktiviteter og gratis servering. Noen jeg snakker med har vært med siden oppstarten på Nesodden, mens andre er nye av året. Rosen sitter løst, både blant arrangører og gjester.

Moro for store og små

– Dette er moro for store og små, sier sumobryter-ansvarlig Magnar Lie, og popcorn-sjefen Sølvi Lyngroth, som forøvrig er med i HalloVenn-komiteen, motiveres aller mest av å se gleden hos barna:

– Det fine med HalloVenn er dessuten at alle kan være med! Her er det ingen som blir utestengt.

– Det er rart at det er så stort her, utbryter noen jenter fra mellomtrinnet på Bjørnemyr skole som jeg kommer i prat med rundt ansiktsmalingbordet. De er her for første gang og sier i kor: – Dette er veldig gøy! Herlig!

Et firkløver fra Nesoddtangen, som tar en pause ved kakebordet, er veteraner på HalloVenn:

– Det er kjempegøy her – og gratis godteri!

De trekker frem karusellen, sumobrytinga og hoppeslottet som noen av favorittene: – Ved siden av kakebordet, da!

Gå ut for å være en venn

Til slutt får jeg HalloVenns komitéleder Bjørg Brosstad i tale, mens hun fyller på kakefat og pølsekjeler:

– I fjor holdt HalloVenn på å bli avlyst. Da ble det tent en flamme i meg som fortsatt brenner. Vi er en fin gjeng i komiteen som har gjort dette noen år nå. Vi backer hverandre opp og kjenner på både godt samarbeid og vennskap.

Så er det altså ikke bare barna som finner nye venner gjennom HalloVenn. Vi lar HalloVenn-Norge få siste ordet, og håper enda flere får lyst til å engasjere seg de kommende år så vi kan fortsette å tilby dette flotte arrangementet til Nesoddens barn: «Den som går ut for å finne en venn, vil sjelden finne en. Den som går ut for å være en venn, vil finne mange venner!»