Sommerleir i Romania, minner for livet!

10 Bilde 01.08.2023, 10 32 37

Mandag morgen, 31. juli, stod 24 spente barn og ventet på bussen som skulle frakte dem til fjellet i Predeal i Romania. Foreldrene stod, stolte og takknemlige, ved deres side, takknemlige for opplevelsene barna hadde i vente. Opplevelser som de selv ikke har mulighet til å gi dem.

Av Caroline Johansen, daglig leder av «Europa i Fokus»

Stedet vi leide hadde store rom med egne bad, og ved ankomst fikk barna hver sin nøkkel. De større barna bodde sammen med de mindre barna, tre barn på hvert rom. Dørene ble åpnet og barna var i ekstase. Det var stor stas med eget rom, egen seng og eget bad! En luksus de overhodet ikke er vant til.

Vi delte barna i grupper, og på rundgang fikk de ansvar for å gjøre klart til og rydde opp etter alle måltider. De var stolte når de gjennomførte og mestret oppgavene sine.

Fine utflukter

Hver morgen begynte med morgengymnastikk i de vakreste omgivelser. Etter frokost var det tid for utflukt, både i området rundt hytta, men også litt lengre utflukter som vi kjørte til.

Hver utflukt var unik, og det var flott å se barna utforske naturen. Det ble mange stopp på veien. Rumpetroll, frosker, sommerfugler og fugler. Dyr vi er så vant til å se, men som disse barna knapt har sett før. De fleste av dem har aldri vært utenfor hjembyen Ploesti. Det var stor stas å se elver og fossefall. Noen av utfluktene inneholdt også noen krevende stier med litt klatring, noe barna virkelig elsket!

Sport og lek

Etter utflukt var det fritid. Fritiden ble brukt til å utforske alt rundt hytta, fotball, badminton og annen sport. Før middag arrangerte vi alltid felles aktiviteter i form av stafetter, leker og sprell. «Slå på ring» ble en slager!

Vi avsluttet hver dag med lovsang, en liten andakt og samtaler om dagens opplevelser.

Vennskap knyttet og styrket

Årets sommerleir, som varte frem til 5. august, har gitt minner for livet for både store og små! Vennskap er knyttet og styrket, og opplevelsene har gitt barna en liten smakebit av hvordan verden ser ut utenfor det lille området de beveger seg innenfor til hverdags.