Formiddagstreff i Pinsekirken

Borde

«Nå er det lenge siden vi har vært på gamle-fest!» sa seksåringen til meg litt utpå høsten det året han begynte på skolen. Han siktet til formiddagstreffet i Pinsekirken der han hadde vært med noen ganger gjennom førskoletiden. Skuffelsen var stor da han skjønte at festen fortsatt ble arrangert – mens han måtte sitte på skolebenken.

«Gamlefest» og «gamlefest». «Seniorer» heter det vel i dag? Dessuten var det ikke bare min sønn som drog snittalderen ned disse torsdags-formiddagene i Pinsekirken. Her er det plass til alle! Og som min sønn gav tydelig uttrykk for, det ser ut til at folk i alle aldre stortrives på disse månedlige festlighetene. Og det er ikke så rart! Hvor ellers får du servert snitter og bløtkake på en vanlig torsdag? Og da mener jeg servert! Servert av blide damer og herrer som går rundt og spør om du ikke vil ha en skive til, litt mer kaffe, eller kanskje te? Mellom alle de deilige retter får man nyte klassiske perler fremført av duoen på fiolin og piano: Bay Berntsen og Trevor Ford. Gode ord, morsomme fortellinger, andakt og dikt er ytterligere innslag, i tillegg til allsang og loddtrekning.

Arrangert i en årrekke

Formiddagstreffet har vært arrangert i en årrekke i Pinsekirken. Den siste tiden er det Milly og Sven Jarl Iversen som har vært ledere. De to har alltid noen gode ord på hjertet, og det ofte i en herlig blanding av alvor og humor. Også denne duoen er av det musikalske slaget: Milly med gitaren og Sven Jarl med den store kontrabassen synger tostemt om tro, håp, kjærlighet og nåde – slik at man en liten stund fornemmer at alt nok vil bli bra.

Det er mange som bidrar til formiddagstreffene. To lag bytter på å ha ansvar for å handle inn og lage snitter og å stille med kake. Noen rigger til lokalet, pynter bord og vasker opp. Og andre igjen henter og kjører de som ikke kan komme seg til treffet på egenhånd.

Jeg tok en ringerunde til noen av dem som ofte er å se på formiddagstreffet og spurte dem hvorfor de i sin tid begynte å gå på formiddagstreffet, og hvorfor de stadig kommer tilbake. Her er deres svar:

Vera Torvund, som gjerne bidrar med diktlesning på formiddagstreffet.
«En dame inviterte meg med på formiddagstreff for noen år siden. Hun skrøt av hvor hyggelig disse treffene er, og det hadde hun helt rett i! Jeg føler meg så velkommen, godt inkludert, og det er en veldig trivelig atmosfære der. Jeg liker blandingen av noen som leser, å få høre gode ord, fantastiske musikere og en ro og fred. Selv om man ikke går fast i Pinsekirken føler man seg godt ivaretatt og velkommen. Det er en smittende og god stemning, et trivelig sted å være. Veldig, veldig hyggelig! Formiddagstreffet er noe jeg prioriterer å delta på. Jeg er født og oppvokst på Steilene og kjenner igjen mange folk fra livet her på Nesodden. I tillegg møter jeg nye fra ulike steder og med mange ulike bakgrunner.»

Fred Karlsen, en ekte “fjellstranding”.
«Jeg er fra Fjellstrand, bor på Fjellstrand og har familie, venner og bekjente som er på formiddagstreffet. Som barn gikk jeg på søndagsskolen i «gamle Betania» (Pinsekirkens tidligere navn og lokasjon). Jeg er nå medlem i Misjonskirken på Alværn, men har vært med på formiddagstreffene i Pinsekirken i mange år. Det er koselige treff med sang, musikk, mat, kaker og utlodning. Sosialt og hyggelig!»

Laila Fjelberg kaller seg Oslo-jente, men har vært bosatt på Nesodden i over 60 år.
«Jeg ble invitert med av ei dame jeg kjenner. For meg er det veldig viktig med fellesskapet. Vi som er blitt gamle må ikke sitte alene og sutre, men kan heller ta kontakt med noen andre som også er alene. Jeg er veldig glad i den måten formiddagstreffene er lagt opp på med mye glede og humor. Man får alltid noen gode tips og får høre et godt Guds-budskap. Jeg er ikke så glad i det som er tungt og traust, men vil glede meg over det jeg kan glede meg over!»

Vil DU delta?

Kunne du tenke deg å delta på formiddagstreffet er du hjertelig velkommen til Pinsekirken tredje torsdag i måneden, kl 11.30. De neste treffene er 21. april og 19. mai. Treffene varer ca 2 timer. Inngang er gratis, men vi er takknemlige dersom du har anledning til å være med å gi kollekt. Velkommen skal du være!