Ny virksomhetsleder på Nesoddtunet

Sølvi Bruflat er ny virksomhetsleder på Nesoddtunet.

Nesoddtunet er et sted de fleste nesoddinger har et forhold til. Siden det første av de tre byggene stod ferdig i 1989 har det vært mange mennesker innom både som beboere, pårørende og ansatte. Nesoddtunet har vært et sted for møter mellom mennesker hver dag i mange år. Nå har Nesddtunet vokst til et hus med 122 beboere og 265 mennesker har Nesoddtunet som sin arbeidsplass. En av disse er den nye virksomhetslederen Sølvi Bruflat.

Sølvi begynte som øverste sjef på Nesoddtunet i mars i år. Før det har hun utdannet seg til ambulansearbeider og jobbet som det i noen år. Hun har også studert sykepleie og organisasjon og ledelse, og jobbet som avdelingsleder på et sykehjem i Spydeberg før hun ble virksomhetsleder der.

– Hvorfor valgte du å ta jobben som virksomhetsleder på Nesoddtunet?

– Jeg hadde jobbet som virksomhetsleder tidligere og visste at jeg trivdes i den rollen. At det ble akkurat på Nesodden var litt tilfeldig. Innerst inne trodde jeg ikke jeg kom til å få jobben, sier hun med et smil.

Travel hverdag

Bruflat bor i Vestby kommune og med arbeidsplass på Nesodden, studier på siden, mann, tre barn, en hund og lange dager i ny jobb, blir hverdagene travle.

– Det viktigste er jobb og familie, studiene kommer etterpå. Og så har jeg verdens flinkeste mann som holder orden hjemme, forteller hun.

Bruflat forteller at stillinger som virksomhetsleder er en langtidsinvestering der man legger ned mye tid og krefter, og de fleste har jobben i flere år:
– Det blir mer enn en jobb, man er med og setter sitt preg på stedet.

Vakre Nesodden

Sølvi Bruflat er opprinnelig fra Tromsø, men flyttet derfra da hun var 18 år. Før hun begynte å jobbe på Nesodden hadde hun vært lite her ute. De gangene hun hadde vært på halvøya var i forbindelse med ambulansekjøring av pasienter til Sunnaas.

– Jeg ble uten unntak bilsyk hver gang jeg skulle kjøre til Nesodden, forteller hun med et smil. Men Sølvi har mye positivt å si om Nesodden:

– Utsikten og naturen er jo utrolig vakker, og jeg liker mangfoldet i befolkningen. Det er også et stort engasjement i lokalbefolkningen, både i forhold til skole, barnehage og sykehjem.

Visjoner for fremtiden

Bruflat beskriver Nesoddtunet som et sykehjem hvor mye fungerer godt, men hva er Sølvis visjon for Nesoddtunet fremover?

– Jeg ønsker å jobbe for gode dager for alle. Både beboere, ansatte og pårørende, sier hun.

For Sølvi innebærer det at alle de ulike tingene i hverdagen tilsammen blir gode dager. For eksempel matlaging, matservering og aktiviteter i hverdagen.

– Jeg håper at man kan glemme litt hvorfor man er her og samle på de gode øyeblikkene.

På en stor arbeidsplass som Nesoddtunet er det alltid rom for forbedringer og Sølvi forteller at hun ønsker å ta tak i det som ikke er bra og at hun bare ønsker godt for Nesoddtunet.

Fagutvikling i fokus

Gode dager for ansatte kan innebære å få mer kunnskap om det man jobber med i hverdagen. Sølvi ønsker å sette opplæring og undervisning i system og har startet med en kartlegging av hva de ansatte har behov for å kunne mer om. Neste steg er å ha internundervisning om det som er mest relevant for de ansatte.

– Når det er travle dager sklir det lett ut med fag og opplæring, så det er viktig å sette fagutvikling i system.

Førjulsaktiviteter

På Nesoddtunet skjer det ting året rundt. De har laget et årshjul med ulike aktiviteter og arrangementer som skjer hvert år til ulike høytider og sesonger. I desember arrangeres det i år, som i fjor, lutefiskfest for beboere og pårørende, og på nyåret blir det skreifest. Tidligere i høst feiret de fårikålens dag med god mat og en trubadur som underholdt. Nå før jul skal det også være konsert med Nesodden og Frogn kammerkor.

For Sølvi er det å samle familien noe av det viktigste i jula.
– Det er viktigere å samle familien enn hva vi spiser i jula, sier hun.

Å se på håndballmesterskap er en tradisjon hun har hatt helt fra hun var barn, og det er like viktig å få meg seg håndballkampene som de syv sortene som alltid blir bakt til jul hos familien Bruflat.

Utfordringer og oppturer

Som alle andre jobber har jobben som virksomhetsleder både utfordringer og oppturer.

– En utfordring er at jeg ikke får tid til nærheten og til å være i miljøet så mye som jeg skulle ønsket, forteller hun.

Sølvi liker å hilse på folk, si «god morgen» og bli kjent med de ansatte, men at det er vanskelig å få til i praksis når man er ny på en så stor arbeidsplass.

– På den forrige arbeidsplassen min ble jeg rett som det var spurt om å ta en blodprøve eller hjelpe til med andre ting i avdelingene, det synes jeg var veldig hyggelig, men nå har jeg dessverre ikke kapasitet. Det er selvfølgelig noe som kan endre seg over tid når jeg kommer mer inn i jobben, sier hun.

Det beste med jobben synes Sølvi er at hun treffer så mange hyggelige mennesker. Både kolleger, beboere og samarbeidspartnere.

– Jeg er veldig heldig som treffer så mange hyggelige mennesker og ingen dager er like! Jeg har faktisk ikke kjedet meg ett sekund siden jeg begynte i jobben, avrunder virksomhetsleder Sølvi Bruflat.