Sommer og drømmer

Nå er det rett før skoleferie og drømmer om ferie og turer for mange av oss. Nesoddens mange svaberg og strender er ikke å forakte, det gir ro i sjel og sinn og er helt gratis. Vi er faktisk veldig heldige som bor her på halvøya.

Men drømmer kan være så mangt. Bjørn Eidsvåg synger i en sang: «Det einaste hu ønska seg det va ein solskinnsdag – skyfri himmel, ein problemfri time i gode venners lag». Og der er det flere av oss som har «vært». Kanskje er du eller jeg den som skaper for noen «ein problemfri time i gode venners lag».

For min del er det en hyttedrøm som går i oppfyllelse denne sommeren. En liten hytte i halvannen etasje med gress på taket, langt inne på Krokskogen.

Det var flere runder med kommune, fylkeskommune og fylkesmann før tillatelsen var på plass. Marka loven er helt klart veldig streng, men det er jo ikke uten grunn.

Saksbehandler i kommunen var hjelpsom og ga råd om søknad til fylkesmannen for å få bygge en ny hytte ved siden av den gamle seterbua. Den er kald om vinteren, og ikke i helt topp teknisk stand.

Ordet «tidsmessig» skulle være et godt ord å bruke i denne sammenheng. Tidsmessig, hva dekker et slikt ord? Det dekker og forklarer faktisk mye.

Ordet tidsmessig brukes også når det er snakk om kirkebygg på Nesodden. Det som det drømmes om, er et bygg som er i takt med tidens behov, altså tidsmessig.

Et bygg som ikke bare dekker behovet søndag, men også er tidsmessig tilpasset behovet de seks andre dagene i uka. Livet leves jo alle de sju dagene i uka.

Gjennom min arbeidsgiver har jeg Ski kirkelig fellesråd som kunde og er stadig rundt i de fem kirkene i Ski kommune. Det er helt klart det er stor forskjell på en middelalder kirke og en mere moderne kirke med rom og fasiliteter som åpner for aktiviteter sju dager i uka, for alle aldre.

Det er et mylder av liv der det legges til rette for det, og det gir mange gode opplevelser for barn, ungdom og voksne.

Et helt annet sted, i Sofia i Bulgaria, er det også noen som drømmer. Der drømmer barna på Liv og Lys om en skoletur opp i fjellene i skoleferien. Bort fra fattigdom og søppel for noen få dager.

Litt lenger bak i Opptur kan du lese hvordan du sammen med Aksjon Søppelberget kan være med å oppfylle barnas drømmer om sommercamp.

Uansett hva dine drømmer og planer er, ha en god sommer!

Vennlig hilsen
Alf Edvard Berggren
Redaktør