Påsken nærmer seg med raske skritt

Hvordan blir påsken i år? Blir det sol og varmt, eller grått og tåkete med yr? Påsken kan være så forskjellig fra år til år. Mitt ønske for påsken er å kjenne naturen våkne opp etter vinterdvale og se at noe nytt vokser frem.

Vi kan nyte påskesola ved sjøen, på terrassen eller i hytteveggen høyt til fjells med hvite vidder rundt oss. Det er mye vakkert en kan oppleve når solen skinner og varmer oss.

Påsketradisjon

Da jeg traff min Aud Jorunn ble jeg innviet i en tradisjon de har i de indre bygder på Sørlandet. De koker påskeegg. Det skjer ute på heia hvor det tennes bål og kokes en full gryte med egg. Så grilles pinnekjøtt og pølser som pakkes inn i hjemmebakte lefser før det spises. Etterpå er det selvfølgelig kaffe og kaker. En riktig velsmakende tradisjon som vi har tatt med til Nesodden.

Du har sikkert også noen påsketradisjoner du gleder deg til? Noen av disse påsketradisjonene er væravhengige. Så spørsmålet blir ofte: Hva slags vær er det meldt?

Skyer og konflikter

Men livet består også av andre ting en vær og værmeldinger. Noen ganger tenker jeg på alle som bor på denne vår jord. Det kan virke som det ofte kommer «truende skyer» fra både øst og vest. Og mellom Israel og araberlandene er det stadig konflikter. Slik har det vært lengre enn jeg har levd.

For noen år siden var jeg på jobb i Perleveien på Blylaget. Der bodde sokneprest Christian Sonefeldt som dessverre ikke er i blant oss lenger. Vi var innom temaet konflikten i Midtøsten, da det plutselig kom fra Christian: «Du vet, de stridene parter har Koranen og Toraen, men de mangler Kristus!» Hans konklusjon var at de har sine hellige skrifter, men de mangler Kristus, og derfor er det strid.

Hans lære

Jesus Kristus. Hva lærte han oss?

«Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal dere gjøre mot dem.» Matteus 7,12

Hvor mye Jesus bryr seg om dem som har det vanskelig, sier han noe om i Matteus 25,40: «Det dere gjorde mot en av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.»

Påskens innhold kan du lese mer om lenger bak i bladet. Asle Mathisen, pastor i Misjonskirken, formidler det på en god måte.

Jeg synes bildet av en kylling halvveis ute av egget er et godt bilde på påske. Skallet sprekker, et nytt liv kommer ut, vinter blir vår og død blir til liv. Noe nytt spirer frem fra hjertets dyp.

Jeg ønsker deg en riktig god påske både ved sjøen, på hytta, hjemme på terrassen og med venner og familie.

Vennlig hilsen
Alf Berggren
Redaktør